۱۳۹۲ تیر ۲۰, پنجشنبه

بهاءالدین قاسم‌زاده متهم به قتل در کودکی به اداره آگاهی اعزام شد


 بهاءالدین قاسم‌زاده که متهم به قتل در ۱۵ سالگی است در پی انکار قتل و نواقص فراوان پرونده، به اداره آگاهی منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهاءالدین قاسم‌زاده اهل ارومیه در ۱۲ آذر ماه سال ۸۸ و در سن ۱۵ سالگی به اتهام قتل بازداشت شده است.
وی که متولد دهم آذر ماه سال ۱۳۷۲ است و تا ۹ روز پیش در زندان مرکزی ارومیه نگهداری می‌شد، در زمان بازداشت در سن قانونی نبوده است، اما با این حال دادگاه جزایی در شهر ارومیه وی را به اتهام قتل به قصاص (اعدام) محکوم کرده است.
یکی از نزدیکان وی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر هرانا گفت: "ایشان زمانی که تنها ۱۵ سال سن داشتند در اداره آگاهی و زیر شکنجه قتل را قبول کردند. ولی بعدا در تمام مراحل دادرسی منکر ارتکاب قتل شدند. با این حال دادگاه وی را به قصاص نفس محکوم نمود. ولی باز سازی صحنه هیچ‌گاه انجام نگرفت و تنها ادله دادگاه برای صدور حکم اعدام برای وی اقرار متهمی بود که در آن زمان ۱۵ سال سن داشته است. این نقص در پرونده به قدری بارز بود که دادستان ارومیه خود به این موضوع اعتراض نمود. دادستان ارومیه خواهان روشن شدن انگیزه قتل و همچنین بازسازی صحنه قتل شده است."
وی همچنین تصریح کرد: "بهاءالدین قاسم‌زاده در تمام مراحل دادگاه ارتکاب قتل (عزیزه اسدی) را بشدت انکار می‌کند و از ۹ روز پیش از زندان مرکزی ارومیه، مجددا به اداره آگاهی ارومیه منتقل شده است. ما نگرانیم که در اداره آگاهی برای اخذ اعتراف وی را تحت فشار قرار داده و حتی شکنجه دهند."
بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:
•    ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق زندگی، آزادی و امنیت شخصی دارد.
•    بند ۱ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: حق زندگی از حقوق ذاتی شخص انسان است. این حق باید بموجب قانون حمایت بشود. هیچ فردی را نمی‌توان خودسرانه از زندگی محروم کرد.
•    بند ۵ ماده ۶ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: حکم اعدام در مورد جرائم ارتکابی اشخاص کمتر از هیجده سال صادر نمی‌شود و در مورد زنان باردار قابل اجراء نیست.
•    بند ۱ ماده ۶ کنوانسیون حقوق کودک: کشورهای‌ طرف‌ کنوانسیون‌ حق‌ ذاتی‌ هر کودک‌ را برای‌ زندگی‌ به‌ رسمیت‌ خواهند شناخت‌.
•    بخش الف ماده ۳۷ کنوانسیون حقوق کودک: هیچ‌ کودکی‌ نباید تحت‌ شکنجه‌ یا سایر رفتارهای‌ بیرحمانه‌ و غیرانسانی‌ یا مغایر شئون‌ انسانی‌ قرار گیرد. مجازات‌ اعدام‌ و یا حبس‌ ابد بدون‌ امکان‌ بخشودگی‌ را نمی‌توان‌ در مورد کودکان‌ زیر ۱۸ سال‌ اعمال‌ کرد.
•    ماده ۳ قطعنامه حمایت از حقوق محکومان به مرگ: افرادی که در زمان ارتکاب به جرم کمتر از ١٨ سال دارند نباید به مرگ محکوم شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر